Klasyczne dania kuchni świata warto zrobić, aby urozmaicić własny jadłospis, poeksperymentować albo usłyszeć kilka westchnień zachwytu swoich gości. Dziś orientalny, ale prawdziwie klasyczny przepis na Pad Thai. Skąd wziął się Pad Thai? Tajlandia. Kraj egzotyki, kolorów i różnorodności pod względem kulturowym, ale przede wszystkim smakowym. Pad Thai to dane wchodzące …
Czytaj więcej »Kurczak w maślance, czyli przepis dla trzymających dietę
Kolejny szybki pomysł na szybką i dietetyczną kolację. Minimum składników, chude mięso, orzeźwiająca marynata i patelnia grillowa (albo grill elektryczny) – i gotowe. Kurczak w maślance to świetna propozycja dla tych, którzy poszukują smacznych, acz lekkich przepisów. Kurczak w maślance składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka (najlepiej wolnowybiegowego) 3/4 szklanki …
Czytaj więcej »Prosta zupa z tortellini
Do czego wykorzystać ugotowane mięso z kurczaka? To problem, z którym od czasu do czasu mierzy się każdy z nas. Dlatego dziś proponujemy prostą zupę, do której możemy dodać ten „kłopotliwy” składnik. W połączeniu gotowymi uszkami tortellini i liśćmi szpinaku, otrzymujemy rozgrzewające i pyszne danie, które pozwoli nam przetrwać trudne …
Czytaj więcej »Pomysłowy przepis na skrzydełka z kurczaka w miodzie
Przygotowując posiłki, chcemy aby danie, które stworzymy było smaczne i zdrowe. Nie da się również ukryć, że często zależy nam również na czasie. W dobie ciągłych obowiązków i szybkiego trybu życia nikt z nas nie ma przecież siły na wielogodzinne gotowanie. Naszym sprzymierzeńcem w stworzeniu fantastycznego dania na obiad lub …
Czytaj więcej »