Umiejętne zarządzanie lokalem gastronomicznym przyczynia się do jego sukcesu. To złożony proces, który obejmuje szereg czynności związanych z codzienną pracą restauracji oraz realizację długoterminowych celów. Jak skutecznie kierować lokalem? Na co zwrócić uwagę? O tym w artykule. Spis treści: 1. Prowadzenie biznesu gastronomicznego – najważniejsze zasady 1.1. Obsługa klienta na …
Czytaj więcej »Jak dobrze zorganizować przestrzeń w lokalu gastronomicznym? Cenne porady
Kuchnia stanowi serce każdego dobrego lokalu gastronomicznego. Prawidłowa organizacja jej przestrzeni nie jest jednak prostym zadaniem. Powinna być ona przede wszystkim funkcjonalna, dlatego należy ją odpowiednio rozplanować. Tylko wtedy kucharzom, pomocom kuchennym i innym pracownikom lokalu gastronomicznego będzie komfortowo się pracowało. Jak prawidłowo zorganizować przestrzeń w kuchni w barze czy …
Czytaj więcej »Wyposażenie kuchni w restauracji, cukierni lub kawiarni
Odpowiednie wyposażenie kuchni w restauracji, barze czy cukierni to podstawowy krok, jaki należy wykonać podczas planowania takiego przedsięwzięcia. Trzeba będzie zainwestować w wysokiej klasy sprzęt oraz znaleźć dobrego szefa kuchni i sprawnych pomocników. Jakie urządzenia są niezbędne? Przygotowaliśmy kilka wskazówek. Wyposażenie kuchni w lokalu gastronomicznym Sam talent, wiedza i doświadczenie …
Czytaj więcej »Odzież gastronomiczna od kuchni
Prowadzisz restaurację, bar lub własną kawiarnię? A może dopiero myślisz o założeniu własnej działalności gospodarczej w branży gastronomicznej? Jeżeli chcesz, by twoja działalność oraz ekipa wyglądały profesjonalnie, koniecznie musisz zadbać o nienaganny ubiór dla kadry zatrudnionej w kuchni i za barem. W dzisiejszym artykule sprawdzamy co w ofercie mają producenci …
Czytaj więcej »Dlaczego warto wykonać projekt gastronomiczny?
Lokal gastronomiczny to jeden z popularniejszych pomysłów na własny biznes. Sympatia do gotowania lub jedzenia sprawiają, że w naszych miastach pojawiają się małe i klimatyczne restauracje serwujące posiłki często bazujące na zaledwie kilku składnikach. Pozornie, do otwarcia restauracji potrzeba jedynie dobrego lokalu, świetnego kucharza, chwytliwej nazwy i skutecznej akcji marketingowej. …
Czytaj więcej »