Jedno z pierwszych wiosennych warzyw, skarbnica witamin i składników mineralnych, a nawet afrodyzjak. Z wody, na parze albo zapiekane – sposobów na ich przyrządzenie jest co niemiara. Jedni uznają tylko zielone, inni – białe. Kto jeszcze nie gotował szparagów, ten musi się spieszyć – do końca sezonu zostało bardzo mało czasu. …
Czytaj więcej »Odczaruj nudne kanapki
Kanapki – równie często zjadane na śniadanie czy kolację, co serwowane jako zimne przystawki na imprezach. Przygotowywane jako szybka alternatywa dla bardziej skomplikowanych i wyszukanych dań. Najczęściej to bułka lub kromka chleba z masłem, serem i szynką, czyli…nuda. My jednak pokażemy Ci, że przy odrobinie wysiłku, możesz zwykłą kanapkę zmienić …
Czytaj więcej »Sezonowe owoce pod kruszonką
Wrzesień to czas zbiorów dojrzewających przez całe lato owoców. Na targach i bazarach dostępne są przepiękne, soczyste śliwki, jabłka, gruszki i brzoskwinie. Doskonale smakują z owsiankami, dodane do jogurtu czy naleśników. Najlepiej jednak, kiedy użyjemy ich do przygotowania najprostszego i najszybszego deseru – owoców pod kruszonką. składniki 4 – …
Czytaj więcej »Smak dzieciństwa – domowy budyń waniliowy
Nieubłaganie zbliża się jesień, a to idealny czas na pyszny deser na ciepło, który poprawi nam nastrój i przeniesie do czasów dzieciństwa. Możemy go przyrządzić sami, z dostępnych w każdej kuchni składników. Okazuje się bowiem, że zrobienie domowej wersji przysmaku jest dziecinnie proste. Będzie zdrowiej i smaczniej niż ugotowanie gotowego …
Czytaj więcej »