Zwykle nie lubimy nudy i rutyny i często mamy ochotę spróbować czegoś zupełnie nowego – co odmieni codzienność i przyniesie inspirację. Poszukiwanie nowości towarzyszy nam także w kuchni. Chętnie sięgamy w niej po produkty innowacyjne, próbujemy nowych potraw i coraz odważniej łączymy ze sobą smaki. Dzięki temu nasze codzienne menu …
Czytaj więcej »Słodkie podziękowanie: tęczowy tort na Dzień Matki
Już dziś Dzień Matki. Dla tak wyjątkowej osoby warto własnoręcznie przygotować słodki prezent. Dla poszukujących inspiracji, California Prune Board przygotowała przepis na wykwintny, tęczowy tort ze śliwkami kalifornijskimi, który z pewnością będzie doskonałym wyrazem wdzięczności dla wszystkich mam. Tęczowy tort ze śliwką kalifornijską na Dzień Matki 14-16 porcji Czas przygotowania: 40 …
Czytaj więcej »Grill na słodko? Czemu nie!
Polacy uwielbiają grillować. Kiedy tylko zza chmur wyjrzą pierwsze promienie wiosennego słońca, a temperatura wzrośnie powyżej 15 stopni, nietrudno w powietrzu wyczuć charakterystyczny zapach grillowanych potraw. Na rusztach królują kiełbasy, kaszanki, karkówki i coraz częściej warzywa. A co z owocami? Choć grill na słodko nadal dla wielu brzmi dość egzotycznie, …
Czytaj więcej »5 sposobów na dobrą energię każdego dnia
Coraz cieplejsze dni, coraz więcej słońca i przyroda budząca się do życia – oto pewne oznaki wiosny. Wydawać by się mogło, że to idealne warunki do tego, by mieć dobry nastrój i więcej chęci do działania. Tymczasem zdarza się, że w okresie przedwiośnia i na samym jej początku czujemy lekki …
Czytaj więcej »Słodko i wytrawnie, czyli świąteczne inspiracje
Przed nami czas przygotowań do Świąt Wielkanocnych. Sporo chwil spędzimy w kuchni, szukając pomysłów i inspiracji na dania, które zachwycą naszych najbliższych oraz gości. Obecnie świąteczne menu staje się coraz bardziej różnorodne. Dwie propozycje na świąteczny stół przygotował Michał „Magiel” Myszkiewicz – ekspert kulinarny marki Lubella. Proponuje świątecznego mazurka z …
Czytaj więcej »Filet z dorsza w sosie maślano-cytrynowym
Doskonały i delikatny dorsz w sosie maślano-cytrynowym – i dzisiejszego dnia nic więcej nam do szczęścia nie potrzeba. To danie zaskakuje swoją prostotą, łatwością przygotowania, a przede wszystkim smakiem. Intrygujące połączenie łagodnego dorsza, który wprost rozpływa się w ustach oraz słodko-kwaśnego sosu na bazie masła i cytryny będzie idealną propozycją …
Czytaj więcej »Idealne sushi? Nic trudnego!
Co zrobić kiedy na wieczór zapowiedzą się znajomi a nam znudziło się serwowanie im kanapek lub zamawianie fast foodów? Możemy przygotować coś, co zaskoczy gości i sprawi, że nie będą chcieli uwierzyć, że przygotowaliśmy to samodzielnie. Jak wykonać idealne sushi? Ryż to podstawa Wybierając ryż, musimy zwrócić uwagę na to, …
Czytaj więcej »All American Burger, czyli coś dla mięsożerców
Przysmak rodem z Ameryki jest kolejnym dowodem na to, że w prostocie tkwi siła. Buła z grillowaną wołowiną, sosami, serem i warzywami to ten rodzaj guilty pleasure, który nigdy się nie znudzi, zwłaszcza mięsożercom. Podstawą są dobrej jakości składniki, zwłaszcza pieczywo i wołowina. Ta ostatnia powinna mieć odrobinę tłuszczu – po …
Czytaj więcej »Łosoś na 5 sposobów
Łosoś to ulubiona ryba Polaków. Ma delikatny smak, nie wymaga panierki ani nadmiernej oprawy. Chętnie wybieramy go jako danie obiadowe mimo dość wysokiej ceny. Co zrobić, kiedy znudzi nam się tradycyjny przepis na smażoną bądź pieczoną w folii rybę? Oto 5 przepisów, które pokochają fani łososia. Łosoś na ostro składniki: …
Czytaj więcej »3 zupy fit, które wspomogą Twoją dietę!
Zimowa dieta nie należy do najlżejszych. Z upodobaniem sięgamy po słodkie przekąski, a nasze obiady to prawdziwe bomby kalorii, które podstępnie odkładają się w naszym ciele, tworząc nadprogramowe kilogramy. Jeśli do tego dołożyć święta i karnawał możemy być pewne, że w niedługim czasie nasze ulubione spodnie staną się nieco przyciasne, …
Czytaj więcej »